كتبت – مروة السيد : قال الدكتور خالد العناني ، وزير السياحة والآثار ” الفنادق اللي مش هتلتزم ، وهتعمل حفلات جماعية ، هتتقفل، معقبا ” اللي بيعمل كدا يأذي السياحة المصرية، ويعرض سمعتها للخطر .. مفيش هزار في الاجراءات ” .
أوضح خلال اتصال هاتفي ببرنامج “الحكاية” المذاع عبر فضائية “إم بي سي مصر”، مع الإعلامي عمرو أديب، أن مصر بها نحو 1300 فندق ، حصل 232 فندقا منهم على رخصة تشغيل في الفترة الحالية، وفقا للضوابط الاحترازية التي تم وضعها.
وأضاف : مفيش مجاملة في تطبيق الاجراءات، مفيش هزار،الفندق اللي هيقعد 8 على الترابيزة مش 6 هيتقفل، والأتوبيس السياحي اللي هيركب أكتر من 25 واحد في أتوبيس 50 فردا، مش هنسمح للشركة انها تستشغل .
وأعلنت وزارة الصحة والسكان، مساء أمس الأحد، عن خروج 402 من المصابين بفيروس كورونا من مستشفيات العزل والحجر الصحي، وذلك بعد تلقيهم الرعاية الطبية اللازمة وتمام شفائهم وفقًا لإرشادات منظمة الصحة العالمية، ليرتفع إجمالي المتعافين من الفيروس إلى 11931 حالة حتى أمس.
إقرأ أيضاً :
وزير السياحة يبحث مع نظيره الألمانى استئناف الرحلات لمصر
Tourism Daily News أهم أخبار السياحة و السفر